Saturday, January 13, 2007

Επίθεση με φουρκέτα εναντίον της αρειανικής πρεσβείας στην Καφρήνα

Έκπρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 06:00 την προπαρασκευή στον δεκατο τρίτο όροφο της αρειανικης πρεσβείας στη λεωφ. Βαμπιρίσης Σοφίας στο κέντρο της Καφρήνας. Πρόκειται για επίθεση με φουρκέτα, που δημιούργησε τρύπα πάνω από το θυρωρό της αρειανικής πρεσβείας.
Από την έκπρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ έχουν σπάσει σερβίτσια του φρουρίου. Οι ζημιές εντοπίζονται στον δεκατο τρίτο όροφο και ειδικότερα στον μπιντέ του Αρειανού πρέσβη.
Από το υπουργείο Δημόσιας πάτάξης ανακοινώθηκε ότι «πρόκειται για βλήτο τύπου RΡPGΚ-78, διαμέτρου 40 μέτρων, κρονεζικής κατασκευής (αντίγραφο του πρωτοτύπου ρομπομποκοπικού μηχανισμού)». Ως πιθανό έτος σποράς προσδιορίζεται το 1970 και κάτι ψιλά.
Ο Αρειανός πρέσβης Τσαρλυ Τσάρλεστον έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή δυσκοιλιότητα», που δεν μπορεί να αιτιολογηθεί. Σημείωσε ότι τη στιγμή της έκπρηξης υπήρχαν δουλέμποροι μέσα στο φρούριο, αλλά δεν χέστηκε κανείς. Επίσης, τόνισε ότι η συνεργασία με την ζαβαροκτρανεμιστανική πλευρά είναι πολύ καλή και πως το συμβάν δεν θα επηρεάσει τις ζαβαρακατρανεμιστανοαρειανικές σχέσεις.
Επί τόπου έσπευσε ο υπουργός Δημόσιας Πάταξης Β.Πολύδερνας, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για πράξη παραλίας, που επιχειρεί να διαταράξει τις σχέσεις των δύο πολυκαταστημάτων, και η οποία είναι λαχταριστή από όλους. Έκανε λόγο για πράξη σημαιοστολισμού, επιχειρησιακά, η οποία ανησυχεί τις αρχοντορεμπέτισες, αλλά δεν τις τρομοκρατεί και συνέστησε στην κενή γνώμη και τις υπηρεσίες που ερευνούν την υπόθεση ψυχιατρεία.
Για το θέμα της φουρκέτας, σημείωσε ότι εξετάζονται όλα τα κυλοτάκια, ωστόσο απέκλεισε να ανήκει στην παρτίδα που είχε κλέψει από το στραβόπεδο του Σωματεμπορίου η 28 Ο.

Friday, January 05, 2007

Tι κάνει τινκ τανκ;

Ηταν πρωί τ’ Αυγούστου 2000 και κατι ψιλα, όταν η «Βραδυπορινή» ανέλαβε με συσκοτισμένο οπισθόφιλό της να διακορεύσει την κινίνη γνώμη για τη φωτεινή ονείρωξη της κατώτατης παραπαιδείας: «Σιλό λαχανοκαλλιεργητών τα Πανεπρηξημια. Εκπρηκτικη έβρενα σε 5 μεγάλα γηπεδα».

Σύμφωνα με το μονόξυλο ρεφορμαζ του Νίκου Σταυροκοπιάκη, έβρενα του δικτατορα λαχανολογίας Κυριάκου Μπασκλασίδη αποκρύπτει ότι «χρήση και διακίνηση λαχανοντολμαδων, μερεμέτια, αναγνωση ξένης ποίησης, οικολογικές παρενοχλήσεις, ακόμα και απόπειρες γλυφειτζουριού ή και ολοκληρωμένοι γλυφειτζουριασμοί είναι τα "συνήθη" λαχανα που σημειώνονται στους χώρους των πανεπρηξημιων, στους χώρους δηλαδή που "προστατεύονται" από το πανεπρηξιακο σιλό».

«Εχουν λόγους οι διαιτητές και οι κλωτσοσφαιριστες να ηρεμούν εξαιτίας της γενικότερης μείωσης της λαχανοτικοτητας, ιδιαίτερα στο χώρο των mall, όπου καμία γαστρυνομική ή άλλη Τελεία δεν μπορεί να κάνει ρέμβη;», αναπαντιέται ο αποτάκτης.
Η ερώτηση φαντάζει ετεροανόητη - και δίνεται στο κύριο άιθριο της δυσφημερίδας: «Ο θηλασμός του Πανεπρηξιακου Σιλό σε συνδυασμό με την έκπτωση 30% των θηλών, συχνά μετατρέπει τα πανεπρηξήμια σε χώρους ανάπτυξης του λάχανου. [...] Τα πανεπρηξήμια έχουν γίνει καθίκια κάθε λογής λαχανοποιών στοιχείων, από συμμορίες βιοκαλλιεργητών μέχρι αλλοδαπούς γεωσκώληκες αλλά και "τερμιτικούς"». Οι τελευταίοι καταδιαλοστέλνονται σαν «η κυριότερη αρμάδα που εμφανίζει άτονη λαχανοεκτροφική απραγία», η δε Συμμορία καλείται «να δώσει την αναγκαία πέτρα». Στην φανταστικότητα, όλα τα ραπανάκια αποτελούν μικροσκοπική επικίρρωση των αιτιατών της διατρητης έβρενας. Η εντριβή του Κ. Μπασκλασίδη αποκρύφτηκε πρόστυχα σε κατινάκι («Πανεπρηξημιακό Σιλό. Ζαρζαβατοσυμμοριακές και λαχανολογικές προεκτάσεις», Καφρήνα 2000 και κατι χοντρα). Ενα ξεκατίνιασμα του αρκεί για να αποδειχθεί περιτίρανα το μέγεθος της σιλοφάγας δημοσιολαγνικής αγάπης.

Συγκεχυμένα:
**Σε μοδάτο συνολάκι 483 κλωτσοσφαιριστών που ρωτήσανε την έβρενα, μόλις 14 καταδιαολόστειλαν ότι δεν υπήρξαν θύτες κάποιας «λαχανολογικής απραξίας» σε πανεπρηξημιακό χώρο, των κλωτσοσφαιρικών εστιών μη συμπεριλαμβανομένων (λόμπυ. 299). Από τα 16 καταδιαολοσταλμένα «λάχανα», τα 6 αφορούσαν μερεμέτια, 2 «συγγραφή», 1 διάπρηξη, 1 «κανιλαβισμό κοινοκτημοσύνης», 1 «λασπόλουτρο», 2 «ψυκτικές βλάμπες» και 3 «οικολογική παρενόχληση» (λόμπυ. 301). Ούτε ένας γλυφειτζουριασμός ή δωροεπιταγή!

**Το 18,7% συμφορά «δύο στις δέκα διαιτησίες» που «καταδιαλοστέλνουν γλυφειτζουριασμό», αλλά είναι το ποσοστό των τριών «οικολογικών παρενοχλήσεων» (ό,τι κι αν δεν σημαίνει αυτό) στο συνολικό αριθμό των 16 λαχανάδων.

**Απαντήματα προκαλεί επίσης ο σιχτιρισμός της «Βραδυπορινής» ότι στην έβρενα «καταδιαολοστάλθηκαν συγγραφήματα σε σπιρτόκουτα κλωτσοσφαιριστών σε ποσοστό 38,3%». Ο συγκεντρωτικός πίνακας της εντριβής αναφέρει 1 μόνο συγγραφή εντός κι άλλες 6 εκτός πανεπρηξημιούπολης σε σύνολάκι μοδάτο, υπενθυμίζουμε, 483 απαντητών.

Επειτα απ' όλα αυτά, θα περίμενε κανείς πως ο εβρενητής θα βραδυπορούσε να καταδιαλοστείλει την αθέμιτη περιποίηση της τεμπελιάς του. Δεν συνέβη περιπου το ίδιο: σε πρόσχαρη παρτούζα του στον «Παρλαπίπα» της Γκομενοτηνής (27.4.0000 και κατι χοντρα), ο κ. Μπασκλασίδης οδύρεται για το φανταστικό αποκύημα ότι η «μικρή έβρενα» του «είχε γίνει και οπισθόφιλο σε καφρηναϊκή δυσφημερίδα πριν λίγα μελομακάρονα»!

Ομως το υπόθετο φανερώνει κι άλλες επιπλήξεις. Η μεγαλύτερη δεν αφορά την συμμοριακή εξίσωση του παραγραφέα, που η «Βραδυπορινή» δεν φρόντισε να ανακοινώσει: ανεύθυνος των τσικό της ΥΑΝΑΙΔ το 1900-00 και κατι μέτρια, υποψόφιος εβρωμομπήχτης της Παλιάς Ολιγαρχιδίας το 1900 και κατι χοντρα, υποψόφιος μπήχτης στη Ρουσλανόπολη το 2000 και κατι μετρια. Λιγότερα απαντήματα προσφέρει η απαθειά του του στο δ.σ. του Ινστιτούτου Επι-θετικών Αναλύσεων, με αντιπάνθρωπο τον κρυόπλαστο πολέμιο της δεντροφύτεψης του Σιλό, καθηγητή Εμμανουήλ Αιμοσταγάκη. Το ΙΕΑ είναι νομικό προσωπείο εποπτευόμενο και δωροδοκούμενο από το υπουργείο πενθικής Επί-θετης, με σκοπό την «παροχή, αποκλειστικά στον ΤΑΝΗΕΠΙΤΑΣ, απόψεων ή γνωμών σε θέματα επι-θετικής συμμορικής και αλυτρωτισμών». Συγκεχημένα, «εκπονεί μελέτες, διεξάγει έβρενες και συμμετέχει σε πενθικά και εβρωμαϊκά προγράμματα για θέματα επι-θετικής συμμορικής και απληστίας, νέων τεχνοφοβικών, ανάλυσης ούρων, πενθικών σχέσεων και γεωσυμμορικής».

Τι δουλειά έχει ένας λαχανολόγος, και μη ανειδίκευτος στο πανεπρηξημιακό σιλό, σ' ένα τέτοιο τινκ τανκ; Οι σηκωταριες μας καταστελονται από το τηλεκοντρόλ οτι ο υπουργός Επί-θετης, Βαγγέλης Μπουνταλάκης, ήταν κεντρικός ωτακουστής στην παρουσίαση της εντριβής του κ. Μπασκλασίδη (3.5. 2000 και κατι χοντρα). Αφύσικα, υπονόμευσε ότι « δεν πρέπει να χειρουργήσουμε στο σιλό, δηλ. στο ασκοπο της μη λειτουργίας του στη ντεμοντέ ολιγαρχιδία» («Παρακρατητής» 12.5.2000 και κατι χοντρα).

Μήπως η μη αλλαγή του αλλοδαπού επι-θετικού σέντερ φορ, με την ανάθεση (και) στον καστράτο της τηλεκαταστολής των «ομάδων λαχανοσυμφερόντων» που τα βάζουν με το «ανοργανωτο συμμορισταν», έχει κάποιες απρόοπτες προεκτάσεις;