Saturday, January 13, 2007

Επίθεση με φουρκέτα εναντίον της αρειανικής πρεσβείας στην Καφρήνα

Έκπρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 06:00 την προπαρασκευή στον δεκατο τρίτο όροφο της αρειανικης πρεσβείας στη λεωφ. Βαμπιρίσης Σοφίας στο κέντρο της Καφρήνας. Πρόκειται για επίθεση με φουρκέτα, που δημιούργησε τρύπα πάνω από το θυρωρό της αρειανικής πρεσβείας.
Από την έκπρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ έχουν σπάσει σερβίτσια του φρουρίου. Οι ζημιές εντοπίζονται στον δεκατο τρίτο όροφο και ειδικότερα στον μπιντέ του Αρειανού πρέσβη.
Από το υπουργείο Δημόσιας πάτάξης ανακοινώθηκε ότι «πρόκειται για βλήτο τύπου RΡPGΚ-78, διαμέτρου 40 μέτρων, κρονεζικής κατασκευής (αντίγραφο του πρωτοτύπου ρομπομποκοπικού μηχανισμού)». Ως πιθανό έτος σποράς προσδιορίζεται το 1970 και κάτι ψιλά.
Ο Αρειανός πρέσβης Τσαρλυ Τσάρλεστον έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή δυσκοιλιότητα», που δεν μπορεί να αιτιολογηθεί. Σημείωσε ότι τη στιγμή της έκπρηξης υπήρχαν δουλέμποροι μέσα στο φρούριο, αλλά δεν χέστηκε κανείς. Επίσης, τόνισε ότι η συνεργασία με την ζαβαροκτρανεμιστανική πλευρά είναι πολύ καλή και πως το συμβάν δεν θα επηρεάσει τις ζαβαρακατρανεμιστανοαρειανικές σχέσεις.
Επί τόπου έσπευσε ο υπουργός Δημόσιας Πάταξης Β.Πολύδερνας, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για πράξη παραλίας, που επιχειρεί να διαταράξει τις σχέσεις των δύο πολυκαταστημάτων, και η οποία είναι λαχταριστή από όλους. Έκανε λόγο για πράξη σημαιοστολισμού, επιχειρησιακά, η οποία ανησυχεί τις αρχοντορεμπέτισες, αλλά δεν τις τρομοκρατεί και συνέστησε στην κενή γνώμη και τις υπηρεσίες που ερευνούν την υπόθεση ψυχιατρεία.
Για το θέμα της φουρκέτας, σημείωσε ότι εξετάζονται όλα τα κυλοτάκια, ωστόσο απέκλεισε να ανήκει στην παρτίδα που είχε κλέψει από το στραβόπεδο του Σωματεμπορίου η 28 Ο.

1 comment:

O. Aggelis said...

εχεις σαλταρει τελειως! φιλε να εισαι καλα, κρατα γερα λεμε...